zonnig nieuws

Op deze pagina vindt u de accenten van onze schoolwerking.

 

Ook vindt u hier interessante nieuwtjes terug. We hopen jullie veel zonnige nieuwtjes te mogen meedelen.

 

Klik op Zaza of Zonno voor

onze wekelijkse nieuwsbrief.

sponsoring door de Lions Club

Dankzij de Lions Antwerpen Haven kunnen we 1 auti-klasje van onze kleuters volledig vernieuwen. 'Van kop tot teen'. Een welgemeende dankjewel aan onze sponsor. Uiteraard kunnen jullie hier het resultaat bewonderen wanneer het klasje helemaal in een nieuw jasje zit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LIONS ANTWERPEN HAVEN

ons team schooljaar 2016 - 2017

GO! Met ons voltallige team staan wij achter de visie van het Gemeenschapsonderwijs. Samen leren, samen leven.

10 op 10 sponsoring helmen en fietsen

Een tijdje geleden kregen we het goede nieuws van het 10 op 10-project van de provincie Antwerpen. We mochten voor € 1500 nieuw materiaal kopen. Dit project helpt scholen bij het uitwerken van hun verkeerslessen.

We kochten 21 helmen en 12 fietsen. Zo kunnen we volgend schooljaar veilig de straat op.

Bedankt aan de mensen van 10 op 10 voor de steun!

accenten op onze school

ons gezondheidsbeleid

'Gezonde' waarden vinden we belangrijk. Daarom voeren we een actief gezondheidsbeleid. De leerlingen worden aangespoord om elke dag een stuk fruit mee te brengen. Koek met chocolade eten we niet. Via uitgebreide lespakketten rond water en gezonde voeding, die beschikbaar zijn voor alle klassen, willen we de leerlingen bewust maken van het belang van hun gezondheid en preventief werken. De 'gezonde' afspraken maken deel uit van ons schoolreglement. Dit schooljaar staat het thema 'water en beweging' in de schijnwerpers.

 

 

water

Gedurende de dag drinken we uitsluitend water. In de refter worden enkel nog 'gezondere' dranken aangeboden, zoals melk, thee en water.

 

beweging

Bewegen vinden we een belangrijk accent. Elke klas heeft 3 uur lichamelijke opvoeding per week en de meeste klassen gaan twee-wekelijks zwemmen. Elke dinsdag starten de type 2-klassen en de auti-klassen met ochtendgymnastiek. Op vrijdagochtend gebeurt hetzelfde bij type 1 / basisaanbod. Voor de kleuterklassen worden bewegingskoffers samengesteld om, begeleid door de leerkrachten, kennis te maken met verschillende materialen.

Tijdens de lessen worden bewegingstussendoortjes aangeboden om de concentratie terug aan te scherpen.

 

Jaarlijks wordt een klasdoorbrekende sportdag georganiseerd voor alle leerlingen. Daarnaast organiseert elke geleding een extra sportdag, zodat elke leerling 2 keer per jaar deel neemt aan sportactiviteiten.

 

Hier kan je de foto's bekijken van de ochtendgymnastiek. Ook aan onze ouders wordt gedacht. Daarom was er een gezonde receptie tijdens het oudercontact en bij het vertrek van de leerlingen type 1 / basisaanbod op GWP.

Leerlingenvervoer:

0498/88 47 30

 

 

MPI Zonnebos

Moerstraat 50

2970 's-Gravenwezel

Secretariaat:

03/680 12 60

mpi.zonnebos@sgr3.be