Jij, wij, samen maken we het verschil

Algemene informatie

Accenten uit onze visie

Omwille van recente type-wijzigingen bieden we onze recentste visie aan. Elk schooljaar wordt deze visie geactualiseerd.

 

Vier kernopdrachten

MPI zonnebos vertrekt vanuit de vier kernopdrachten om haar onderwijs vorm te geven. Hieronder verstaan we het kwalificeren van jongeren, het ontwikkelen van talenten, het welbevinden en betrokkenheid alsook het verhogen van het leervermogen door het wegwerken van leeshindernissen.

Het aanbod buitengewoon onderwijs

Onze school voorziet onderwijs voor leerlingen van type 1/basisaanbod, type 2, type 4 en type 9. We bieden in alle types onderwijs aan voor leerlingen met ASS. Voor meer informatie over autisme : klik hier.

 

  • Basisaanbod/type 1: voor kinderen met specifieke onderwijsbehoeften voor wie het gemeenschappelijk cirriculum met redelijke aanpassingen niet haalbaar is in een school voor gewoon onderwijs. Dit type vervangt vanaf september 2015 geleidelijk de types 1 en 8. Type 1 was voorzien voor kinderen met een licht mentale beperking, type 8 voor kinderen met een ernstige leerstoornis.

 

  • Type 2: voor kinderen met een verstandelijke beperking.

 

  • Type 4: voor kinderen met een motorische beperking.

 

  • Type 9: voor kinderen met een autismespectrumstoornis, maar zonder verstandelijke beperking.

 

Hoe werkt het? Op de chat praat je met een medewerker van het CLB. Je kan je verhaal vertellen, een vraag stellen, ... of samen met je chatbegeleider bekijken wat je zou willen bereiken, en hoe je dat kan aanpakken. De CLB-medewerker chat enkel met jou. Een chatgesprek duurt maximum 45 minuten, zodat ook andere leerlingen een kans krijgen om te chatten.

Als je op dechatknop klikt, kan je voor je begint te chatten, eerst wat informatie over jezelf geven. Dit kan de chatbegeleider helpen jou een antwoord te geven. Waar je naam gevraagd wordt, moet je iets schrijven, anders gaat d echatdeur niet open. Dit kan jouw naam zijn maar even goed een nickname zodat je perfect anoniem kan blijven.

ma - di - do 17u00 tot 21u00 en wo 14u00 van 21u00

MPI Zonnebos

Moerstraat 50

2970 's-Gravenwezel

Secretariaat

03/680.12.60

mpi.zonnebos@sgr3.be

Leerlingenvervoer

0498/88.47.30

leerlingenvervoer@mpi-zonnebos.be